Toegewijd leven

Toegewijd leven

In de Gemeenschap Emmanuel ontvangen mannen en vrouwen de roeping om zich helemaal aan God te geven in het celibaat omwille van het Koninkrijk. De eerste verbintenissen in het celibaat hebben plaatsgevonden op 3 januari 1981. Momenteel beleven ongeveer tweehonderd mannen en vrouwen deze roeping, op alle vijf de continenten.

EEN ROEPING IN HET HART VAN DE WERELD...

Als leek ontmoeten ze Christus; ze hebben Hem lief, volgen en verkondigen Hem in de concrete situaties van hun leven, hun beroep, sociale - en familiecontacten, apostolische activiteiten en dagelijks leven als broer en zus. Door Christus - arm, kuis en gehoorzaam - na te volgen, maken ze zichtbaar dat God vóór alles gaat, en stimuleren ze de gedoopten om verder te gaan in de zelfgave. Hun levenskeuze en onverdeelde liefde voor Christus maakt zichtbaar dat elk mens geroepen is om met God te leven, nu reeds en voor alle eeuwigheid. Het is een getuigenis voor de wereld.

VOLGENS DE SPECIFIEKE KENMERKEN VAN DE GEMEENSCHAP EMMANUEL

Het celibaat omwille van het Koninkrijk is een vorm van missionair leven, gekenmerkt door het charisma van de gemeenschap Emmanuel. Door af te zien van het stichten van een gezin, beleven de leden die zich geëngageerd hebben in het celibaat een meer volledige persoonlijke beschikbaarheid voor aanbidding, compassie en evangelisatie. Met alle leden van de Gemeenschap Emmanuel - ongehuwd, gehuwd of priester -, die hen bijstaan door hun getuigenis en steun, trachten ze zich te laten leiden door de Heilige Geest en te groeien in heiligheid om Christus en de mensen te dienen, midden in de wereld.

Wilt u meer informatie over het toegewijd leven? Tel. 085-2731730 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Inschrijven nieuwsbrief