Gemeenschap Emmanuel

Wat is de Gemeenschap Emmanuel?

Wat is de Gemeenschap Emmanuel?

De Gemeenschap Emmanuel is een katholieke gemeenschap met de roeping om God bekend te maken bij iedere mens: een opdracht voor elke christen.

Alle levensstaten die de Kerk kent zijn in de gemeenschap vertegenwoordigd: leken, toegewijden in het celibaat en priesters. Leden hebben gewoon een baan of studeren. Zij willen daar waar zij leven en wonen Christus volgen en de missie van de Kerk dienen. Ze rekenen op elkaars steun op hun geloofsweg. Dit doen ze door alleen en samen te bidden, bij voorkeur in een kerk voor het Allerheiligste: het brood dat Lichaam van Christus geworden is en dat getoond wordt in een houder op het altaar. Daarnaast komen ze samen in huiskringen, in regio’s en op landelijke weekenden. Ook gaan zij samen op missie.

13 februari 1972 was een belangrijke dag in het ontstaan van de Gemeenschap Emmanuel: Pierre Goursat en Martine Catta ontvingen tijdens een weekend in Troussures, Frankrijk, de Heilige Geest op een bijzondere manier. En op het einde ontvingen ze de gave om broer en zus te zijn. Dit was het eerste beginpunt op weg naar wat nu de Gemeenschap Emmanuel is.

Martine Catta vertelt in deze video haar persoonlijk verhaal over deze gebeurtenis. Download hier de tekst.

Inmiddels De Gemeenschap Emmanuel in 60 landen aanwezig en heeft 12800 leden. Ze is erkend door de Kerk als een publieke vereniging van gelovigen.

Meer weten? Klik HIER voor onze folder.

Contact

Inschrijven nieuwsbrief