Info voor ouders

Beste ouders, jozef.png

Deze zomer werd voor het 36e jaar het Emmanuel Zomerkamp georganiseerd. Dit jaar zelfs twee kampweken waarin we zo'n 70 kinderen per kamp mogen verwelkomen. Het hele huis en het programma is aangepast aan de RIVM-maatregelen die gelden op dat moment i.v.m. het uitgebroken coronavirus.

Alle activiteiten staan dit jaar in het teken staan van Jozef. Het prachtige avontuurlijke verhaal uit het oude testament van de Bijbel.

In de ochtend van het zomerkamp is er een inhoudelijk programma met o.a. muziek, sketches en deelgroepjes. ’s Middags en ’s avonds is er sport en spel. En natuurlijk hebben we een kampvuur, plensmiddag en levend stratego. Het activiteitenaanbod is divers, zodat zowel jongens als meisjes en zowel jonge kinderen als schoolverlaters aan hun trekken komen.

De kinderen worden met leeftijdgenootjes in kleine groepjes begeleid door vaste leiders, zodat er persoonlijke aandacht is voor ieder kind. Kinderen voelen zich snel veilig en vertrouwd. Het zomerkamp is een ideale plek om hechte vriendschappen op te bouwen.

Het hoogtepunt van het kamp is de musical over Jozef die door de leiding zal worden gespeeld. In tegenstelling tot andere jaren is het dit jaar helaas niet mogelijk een begin-en slotbijeenkomst te houden voor ouders en broertjes en zusjes. De musical zullen we tijdens het kamp opvoeren en opnemen (of streamen).

Tijdens het kamp maken kinderen spelenderwijs kennis met de basis van het christelijk geloof. Waarden als eerlijkheid, vertrouwen, vergeving en behulpzaamheid komen aan bod.

Het team bestaat uit een enthousiaste groep van 30 jongeren, ouders en een kamppastoor. Alle leiding werkt volgens de gedragscode is 18+, in het bezit van een VOG en zeer gemotiveerd jullie kind(eren) een onvergetelijke week te bezorgen.   

I.v.m. het uitgebroken corona-virus is ons gebouw en programma aangepast aan de RIVM-maatregelen. We volgen het protocol voor zomerkampen.

 

14_MB.jpg