Info voor ouders

IMG 1896

Beste ouders, 

Net als vorig jaar zitten we in een onzekere periode, omdat we nog bepert zijn door allerlei corona-maatregelen. Toch zijn we ook dit jaar enthousiast en hoopvol over komend zomerkamp!

We kijken er naar uit om deze zomer weer één kamp te organiseren voor zo'n 120 kinderen. Via deze website delen we steeds de meest actuele informatie. Mochten er eventuele aanpassingen nodig zijn dan houden we u op de hoogte.

Dit jaar organiseren we voor het 38e jaar het zomerkamp. En wat is het heerlijk om na zo lang achter schermen te hebben moeten zitten en binnen te moeten blijven deze zomer de kinderen een fantastische week te kunnen aanbieden waar ze heerlijk kunnen genieten van het buitenspelen in de prachtige omgeving van Emmaus met bossen en sportvelden. We gunnen het ze zo!

Elke ochtend van het zomerkamp is er een inhoudelijk programma met o.a. muziek, sketches en deelgroepjes. Dit jaar gaat het over het koninkrijk van God. In de musical die we op de eerste avond zullen presenteren zien de kinderen een eigentijds spel waar verhalen en parabels over het koninkrijk van God in verwerkt zijn. Elke dag zal er een deel uitgelicht worden waar we met de kinderen verder op ingaan. ’s Middags en ’s avonds is er sport en spel wat ook in het teken zal staan van het thema van die dag. En natuurlijk hebben we een kampvuur, plensmiddag en levend stratego. Het activiteitenaanbod is divers, zodat zowel jongens als meisjes en zowel jonge kinderen als schoolverlaters aan hun trekken komen.

De kinderen worden met leeftijdgenootjes in kleine groepjes begeleid door vaste leiders, zodat er persoonlijke aandacht is voor ieder kind. Kinderen voelen zich snel veilig en vertrouwd. Het zomerkamp is een ideale plek om hechte vriendschappen op te bouwen.

Tijdens het kamp maken kinderen spelenderwijs kennis met de basis van het christelijk geloof. Waarden als eerlijkheid, vertrouwen, vergeving en behulpzaamheid komen aan bod.

Het team bestaat uit een enthousiaste groep van 30 jongeren, ouders en een kamppastoor. Alle leiding werkt volgens de gedragscode is 18+, in het bezit van een VOG en zeer gemotiveerd jullie kind(eren) een onvergetelijke week te bezorgen.   

I.v.m. het uitgebroken corona-virus is ons gebouw en programma aangepast aan de RIVM-maatregelen. We volgen het protocol voor zomerkampen.