Studentenhuizen

Studentenhuizen

De studentenhuizen van de Gemeenschap Emmanuel zijn er voor studenten die er voor kiezen een heel studiejaar samen door te brengen. Voor alle studenten die verlangen samen met anderen hun geloof te beleven en daarin te groeien. Kortom; samen studeren, geloven, leven!

Het leven in het studentenhuis

* Het investeren in de studie:
Je bent er op de eerste plaats om goede studieresultaten te behalen. Tijd maken voor je studie is dus een fundamenteel aspect van het leven in het huis. Het is dus belangrijk de studietijd en de nachtrust van elkaar te respecteren.

* Het gemeenschappelijk leven:
Het leven met andere studenten die je niet zelf hebt uitgekozen, betekent leren omgaan met verschillen. Iedereen is medeverantwoordelijk voor de goede onderlinge sfeer en de taakverdeling in huis. Wekelijks heb je met elkaar een vaste huisavond. Aan het begin en einde van het studiejaar organiseer je een gezamenlijk weekend.

* Het verlangen naar een christelijk leven:

Open zijn om met leeftijdsgenoten het (katholieke) geloof te ontdekken, waar je ook staat… Dit gaat samen met het opbouwen van je persoonlijk leven als christelijk student. Het leven in het huis helpt je om samen te zoeken naar gezamenlijke momenten van gebed, vorming en het uitwisselen met je medebewoners.

Voor elk huis is er een 'huisoudste' en een externe huisbegeleider vanuit de gemeenschap Emmanuel. Aan het begin van het jaar plannen jullie samen hoe jullie het gemeenschappelijk leven vormgeven en welke invulling van gezamenlijk gebed, maaltijd etc. jullie kiezen.

Er zijn momenteel twee studentenhuizen in Nijmegen dichtbij het centrum en de universiteit:
- Studentenhuis in de van den Havestraat 52. Dit huis biedt ruimte voor 6 mannelijke studenten. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, tuin en twee badkamers.

- Studentenhuis in de Museum Kamstraat 58. Biedt ruimte voor 6 vrouwelijke studenten. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, gebedsruimte, tuin en een badkamer met twee douches.

De maandelijkse huur bedraagt rond de 350-400 euro inclusief.

Heb je interesse in één van de studentenhuizen? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact

Inschrijven nieuwsbrief