Woestijnretraite
Winterforum Banneux 
Studentenhuizen
Emmanuel School of Mission 

Woestijnretraite:

Woestijn2

De Gemeenschap Emmanuel Duitsland organiseert een indrukwekkende woestijnretraite in Jordanië voor jongeren van 18 februari t/m 3 maart 2018. Informatie en aanmelding is te vinden op www.wuestenexerzitien.de De retraite zal in het Duits zijn! Klik HIER voor de folder.

Winterforum Banneux 16-18 febr. 2018

Volgend jaar is er weer een spetterend winterforum van 16-18 februari 2018 in Banneux (Belgie) 18-30 jaar. 
 4e Internationale Winterforum | 16-18 februari 2018 |  Banneux, België
Een weekend vol ontmoetingen, concerten, lofprijzing, interessante teachings, gebed, geloof, natuur, fun, walk & talk, vriendschap met jongeren vanuit de Benelux en N- Fr. 

Meer info volgt!

Vragen? Neem gerust contact op met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

winterforum 2018

 

Boven

Studentenhuizen

De studentenhuizen van de Gemeenschap Emmanuel in Nijmegen zijn er voor studenten die er voor kiezen een heel studiejaar samen door te brengen. Voor alle studenten die verlangen samen met anderen hun geloof te beleven en daarin te groeien. Kortom; samen studeren, geloven, leven!

Het leven in het studentenhuis  

  • Het investeren in de studie

Je bent er op de eerste plaats om goede studieresultaten te behalen. Tijd maken voor je studie is dus een fundamenteel aspect van het leven in het huis. Het is dus belangrijk de studietijd en de nachtrust van elkaar te respecteren.

  • Het gemeenschappelijk leven

Het leven met andere studenten die je niet zelf hebt uitgekozen, betekent leren omgaan met verschillen. Iedereen is medeverantwoordelijk voor de goede onderlinge sfeer en de taakverdeling in huis. Wekelijks heb je met elkaar een vaste huisavond. Aan het begin en einde van het studiejaar organiseer je een gezamenlijk weekend.

  • Het verlangen naar een christelijk leven

Open zijn om met leeftijdsgenoten het (katholieke) geloof te ontdekken, waar je ook staat … Dit gaat samen met het opbouwen van je persoonlijk leven als christelijk student. Het leven in het huis helpt je om samen te zoeken naar gezamenlijke momenten van gebed, vorming en het uitwisselen met je medebewoners.

Voor elk huis is er een externe huisbegeleider vanuit de gemeenschap Emmanuel en een 'huisoudste'. Aan het begin van het jaar plannen jullie samen hoe jullie het gemeenschappelijk leven vormgeven en welke invulling van gezamenlijk gebed, maaltijd etc. jullie kiezen.

Het meidenhuis in Leiden bevind zich aan de Meerburgerkade 71 en biedt ruimte aan 6 personen. De huizen in Nijmegen-Oost zijn dichtbij het centrum en de universiteit. Het adres van het jongenshuis is Van den Havestraat 52. Het adres van het meidenhuis is Museum Kamstraat 58. In elk huis kunnen 5-6 personen wonen, iedereen heeft een eigen kamer. Er is een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, tuin en twee badkamers. De kamers in het jongenshuis worden gemeubileerd verhuurd. In het huis voor de meiden is er een gebedsruimte. De maandelijkse huur bedraagt rond de 300 - 350 euro inclusief (studiejaar 2015-2016).

Heb je interesse in één van de studentenhuizen? Vul dan hier in welk studentenhuis en je gegevens of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Boven

 Emmanuel School of Mission (ESM)

Negen maanden er tussenuit om in het buitenland een internationale vorming te ontvangen? Er zijn vier scholen. Kijk voor meer informatie op hun site:                                                                     

 ESM

 Boven

In de Wereld

navigator

Agenda

Like Emmanuel op facebook