Regio Holland

Regio kaartIn de regio Holland (Den Haag, Leiden, Delft, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht) komen we regelmatig bijelkaar om ons geloof te verdiepen en om samen te delen over hoe we als christen geloof, werk, gezin en vrienden proberen te combineren.
Naast de tweewekelijkse huiskring, organiseren we maandelijks een Emmanueldag/weekend rondom een steeds wisselend thema. Tijdens deze dagen zal er naast input ook tijd zijn voor ontmoeting, gebed en uitwisseling. Daarnaast zal er voor de kinderen een parallel programma zijn en sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd.
Ben je dus op zoek naar verdieping, tijd voor gebed of een gezellige avond met inhoud, kom dan zeker eens langs!

De Mis heeft een centrale plek in ons christelijk leven. Aan de ene kant ontmoeten we God er heel concreet in de Eucharistie. Aan de andere kant ontmoeten we er onze broers en zussen en maakt het tastbaar dat we samen het volk van God zijn. Tijdens de komende Emmanueldag, vrijdag 26 mei, willen we ons verdiepen in de Eucharistieviering. Bas Suijkerbuijk, van de Nationale Raad voor Liturgie, zal de Mis met ons stap voor stap doornemen, zodat we een beter begrip krijgen waarom we de Mis op een bepaalde (vaste) manier vieren. ’s Middag zullen we verschillende workshops hebben waarin we dit ook concreet in de praktijk kunnen brengen. Voor de kinderen zal er een parallelprogramma zijn waarin ze onder andere een rondleiding door de Kerk krijgen en basis van het misdienen zullen leren.

Op dinsdag 11 april start er een nieuwe Emmanuel Gebedsgroep in de Goede Herder kerk in Wassenaar. Deze avonden zullen beginnen met een lofprijzing, maar de verder invulling van de avond zal van keer tot keer variëren. De ene keer zal er een korte input zijn, een andere keer zal er tijd zijn van uitwisseling, een weer een andere keer zullen we begeleidde aanbidding houden. De avonden worden afgesloten met een tijd van ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.

Datum

Activiteit

september - juni

Huiskring (even week)

Gebedsgroep (oneven week)

9 september 2016 Openingsborrel
30 oktober 2016 Emmanueldag
26 november 2016 Emmanuelmiddag
21-22 januari 2017 Emmanuelweekend
19 februari 2017 Emmanueldag
14-16 april 2017 Paastriduum
26 mei Emmanuel Liturgiedag
2 juli 2017 Emmanueldag

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Abonneer je dan op onze Nieuwsbrief
Voor meer informatie over onze activiteiten kun je contact opnemen met Jan-Willem en Loes, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de Wereld

navigator

Agenda

Like Emmanuel op facebook