Bidden is je hart richten op God.

Gedurende 2, 5, 10 of 30 minuten zijn we met Hem samen met heel ons wezen, ons lichaam, hoofd en hart. We bidden omdat we heimwee hebben naar God die de mens zo geschapen heeft dat deze op Hem is gericht: ‘Onrustig is ons hart, tot het rust vindt in U’ (Augustinus). We bidden ook omdat we het nodig hebben. Moeder Teresa zegt: ‘Omdat ik niet op mezelf kan vertrouwen, vertrouw ik op Hem, 24 uur per dag’.

Vaak vergeten we God, maar Hij is er altijd voor ons. Hij zoekt ons nog voor wij Hem zoeken, Hij verlangt naar ons, Hij roept ons. Bidden reinigt. Bidden maakt het weerstaan van verzoekingen mogelijk. Bidden sterkt bij zwakte. Bidden neemt de angst weg, verdubbelt de krachten, geeft een langere adem. Bidden maakt gelukkig.

 

Hoe bid je?

  • Probeer de stilte in te gaan, om zo bij God aanwezig te zijn.
  • Vertel Hem wat je Hem wil vertellen: de dingen waar je dankbaar om bent en datgene waar je mee zit.
  • Open de Bijbel. Lees een psalm of een stuk uit het Evangelie. Vraag aan de Heilige Geest om het te verhelderen.
  • Verstil, aanbid, wees met je hart bij God.
  • Leg Hem de intenties voor: van jezelf en van anderen.
  • Dank Hem.

 

Last but not least: Gebed leeft van de trouw. Maak daarom een afspraak met God en met jezelf: ik bid elke dag… minuten op….moment van de dag. Een bijzondere plaats om te bidden is voor het Allerheiligste. In de Mariageboorte Parochie in Nijmegen is er elke door-de-weekse avond aanbidding. Check daarvoor de agenda. Ook veel andere parochies hebben geregeld aanbidding.

Bronnen: Youcat & Comment Prier?

In de Wereld

navigator

Agenda

Like Emmanuel op facebook